Vieze gewoonte

Ik was het zo zat dat roken. Er ging geen dag voorbij of ik baalde niet van mezelf dat ik er wéér een opstak. En stoppen kon ik niet. Af en toe wat minderen ging wel, maar dan was ik na een week weer waar ik was begonnen.
Gezellig was het ook niet meer: binnen mocht je bijna nergens meer roken en de rookruimtes op het werk waren misselijkmakend. Zo vies en zo’n stank! Buiten werd er meestal nog wel een plekje gecreëerd. Daar kon je dan even snel een paar trekjes nemen, maar dan wel weer terug naar je werkplek, want je verdeed meer tijd met naar de rookplek lopen, dan dat je echt aan het roken was. Langzamerhand wilde ik toch gaan stoppen, maar hoe? Vrienden gebruikte acupunctuur of waren cold turkey gestopt. Wat paste bij mij? Ik ben niet zo’n held.

Ik ging me een beetje verdiepen in de mogelijkheden. Wat waren de slagingspercentages van de verschillende methoden? Nou, dat was niet echt bemoedigend: van de mensen die stopten zonder hulpmiddel, was na een jaar maar 3% echt gestopt.

Wat beter leek te werken was een combinatie van middelen. Dan stopte ongeveer 30%. Bijvoorbeeld nicotinekauwgom in combinatie met een groepstherapie. Dat sprak mij ook niet zo aan. Als ik eenmaal mijn probleem heb erkend, wil dat nog niet zeggen dat ik dat met iedereen wil delen. Zeker niet met vreemden.

Totdat ik een behandeling met hypnose tegenkwam. Sceptisch als ik ben, wilde ik het overslaan, maar ja, ik was toch bezig, ik kon het toch minimaal even lezen. En dat was verrassend. Een behandeling met hypnose is namelijk niet alleen gericht op de lichamelijke verslaving, maar ook op de geestelijke. Het zorgt ervoor dat je snapt waarom je rookt en waarom je het ook niet meer wil. Hiervoor wordt gebruik gemaakt van een combinatie van psychologische technieken. En doordat dat ook de onbewuste behoefte aanpakt, zou het effectief werken.

Ik ben mijn nieuwsgierigheid gevolgd en na twee sessies ben ik al maanden gestopt met roken. Zonder vervelende afkickverschijnselen en zonder gewichtstoename. Ik voel me rustig en ben erg blij dat ik deze stap heb genomen. Ik kan het iedereen aanraden.

Previous

Feest in voorbereiding

1 Comment

  1. Hi, this is a comment.
    To get started with moderating, editing, and deleting comments, please visit the Comments screen in the dashboard.
    Commenter avatars come from Gravatar.

Leave a Reply

Webhosting door Neostrada & Thema door Websiteseocheck.online